marți, 19 ianuarie 2010

Regimul Oshawa

Regimul cu cereale integrale OSHAWA

Acest regim, descoperit de parintele Medicinii Macrobiotice - George Oshawa, alias Nyoti Sakuruzawa, a mai fost prezentat in paginile ziarului nostru ca tratament al cancerului, chisturilor, fibroamelor, adenofibroamelor. Din acest motiv, vom aminti foarte pe scurt care sunt caracteristicile regimului Oshawa:

¡ Durata este de 10 zile, in care se consuma doar apa si cereale: orez integral, grau integral, mei si hrisca, fierte sau coapte si sarate dupa gust.

¡ Pauza intre doua regimuri succesive este de 3-5 zile.

¡ Se poate tine o serie mai lunga de regimuri de 10 zile, cu pauza respectiva intre ele, limitata numai de starea globala de vitalitate si de optiunea fiecaruia.

Reguli la iesirea din regimul cu cereale integrale Oshawa

¡ In prima zi, meniul va fi constituit preponderent din fructe proaspete si bine coapte, cereale, foarte putine grasimi (provenite din uleiul alimentar), legume fierte. Nu se vor consuma: carne, alcool, produse lactate, orice fel de mancare fermentata, conservata sau cu aditivi de sinteza.

¡ In a doua zi se introduce iaurtul (nu mai mult de 200 g), polenul de albine, nucile, arahidele si alunele neprajite.

¡ Abia in a treia zi se pot consuma mancaruri mai grele, dar in nici un caz carne, prajeli, produse de patiserie, margarina.

Cazuri in care este recomandat acest regim

In medicina chineza si cea japoneza, acest regim este cunoscut ca modalitate foarte eficienta de amplificare a energiei Yang, pozitive, de control in fiinta. Asadar, acest regim este indicat in toate dezechilibrele cauzate de un exces al energiei Yin, negative, lunare cum ar fi: cancerul, tumorile benigne, obezitatea si supraponderalitatea, scleroza in placi, labilitatea psihica. Este si un regim de purificare, indicat in consecinta la iesirea din iarna pentru a scapa de toxinele acumulate in timpul iernii. Este recomandat celor care nu au vitalitatea necesara pentru a tine un post negru obisnuit, dar vor totusi sa beneficieze de efectele deosebite ale unui post.

Cateva indicatii importante pentru a depasi cu bine anumite fenomene care pot aparea in cadrul acestui regim

¡ In caz de avitaminoza - se va administra in fiecare dimineata un macerat vitaminizat obtinut astfel: se pune 1 lingura de pulbere de catina (Hipophae rhamnoides) si de macese (Rosa canina), obtinuta prin macinare cu rasnita electrica, intr-o cana de apa, seara; se lasa sa macereze pana a doua zi dimineata; se bea pe stomacul gol intreaga cantitate, inainte de micul dejun.

¡ In cazul lipsei de calciu - se combina in parti egale pulberi (obtinute prin macinare cu rasnita electrica de cafea) de coada calului (Equisetum arvense), catina (Hipophae rhamnoides), urzica (Urtica dioica). Cu 10 minute inainte de fiecare masa, se consuma 1 lingurita rasa din acest amestec.

¡ In cazul lipsei poftei de mancare - se ia dimineata 1 lingurita de pulbere de fructe uscate de coacaze rosii (Ribes rubrum) sau de catina (Hipophae rhamnoides); la pranz, se ia o jumatate de lingurita de pulbere de anghinare (Cynara scolymus), inainte de masa; seara, se ia un varf de cutit de pulbere de fenicul (Foeniculum vulgare) sau anason (Pimpinella anisum), inainte de masa.

¡ In caz de constipatie - seara, inainte de culcare, se ia o lingurita de ulei de ricin. Acest tratament se poate face cel mult o data pe saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu