joi, 21 ianuarie 2010

Miros neplacut al respiratiei

Mirosul gurii nu este neplacut numai pentru cel afectat, ci si pentru cei din jurul sau. Trebuie in primul rind stabilit medical de unde provine. El poate avea cauze diverse: dintii stricati care trebuie tratati, abcesele in cavitatea bucala, amigdalitele, secretiile mucoasei nazale, dar si stomacul prost cu insuficient acid gastric sau constipatia. La ultima mentionata se pune mai ales problema realizarii unei digestii regulate.
In cazul abceselor din cavitatea bucala se face gargara cu ceai cald de dragaica, in cel al amigdalitelor, cu ceai de salvie, tot ceaiul caldut de salvie ajuta si la eliminarea secretiei mucoasei nazale. Deseori sunt de folos in combaterea mirosului gurii citeva picaturi de ulei de ienupar care, turnate intr-un pahar cu apa calduta, sunt luate incet, in inghitituri mici. Si mestecarea semintelor de marar poate indeparta mirosul greu. Daca el este provocat de tulburari in cavitatea bucala, ajuta o gargara repetata cu 30-40 picaturi de tinctura de smirna diluate in apa calduta.
Ceaiul de pelin este un mijloc excelent pentru a combate limba foarte incarcata si mirosul neplacut al gurii. Parerea larg raspindita: ,,Pelinul este sanatos si nu poate dauna niciodata" nu este deloc corecta. Trebuie procedat cu economie in cazul pelinului. Astfel, la 1 ceasca cu apa se ia doar 1/2 lingurita de pelin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu