joi, 21 ianuarie 2010

Menopauza si efectele acesteia

Cele mai multe simptome ale menopauzei se pot trata acasa fara ajutorul medicului. Nici barbatii nu sunt scutiti de simptomele ce apar atunci cand functia testiculara scade foarte mult. Este un proces analog menopauzei la femeie si poarta numele de andropauza.
Cele mai caracteristice manifestari ale menopauzei sunt bufeurile de caldura, senzatiile de frig, transpiratiile bruste, pielea de gaina si senzatia de furnicaturi.

Masuri profilactic si de tratament

In aceste cazuri, tratamentul este hormonal si se poate face la domiciliu.
Trebuie schimbat roodul de gandire al bolnavei, caci inceperea menopauzei nu inseamna sfarsitul vietii sexuale, dimpotriva, este de cele mai multe ori mai activa si mai placuta.
Femeia ajunsa la aceasta varsta trebuie sa se faca mai placuta barbatului, sa-si imbogateasca arta de a face dragoste.
Ea trebuie sa fie mai cocheta in imbracaminte, sa se spele obligatoriu pe dinti, mai ales seara, sa se parfumeze suav, sa evite cremele unsuroase si bigudiurile.
De asemenea, ea trebuie sa varieze felurile de a face sex, trebuie sa se simta libera in momentele de placere si orgasm, intrucat acest fapt stimuleaza partenerul. Pozitia cu genunchii stransi sau cu picioarele pe umeri este foarte excitanta pentru femeie. Placerea ei este accentuata in pozitia cu picioarele drepte si intinse. Penetrarea vaginului trebuie facuta progresiv, o data cu cresterea excitatiei partenerei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu