marți, 26 ianuarie 2010

Cura de slabire cu vitamine

Regimul pe baza de varec, lecitina, otet si vitamina B6

Acest regim de slabire a fost si inca mai este foarte popular. Componentele de baza ale acestei cure de slabire se pot obtine cu o singura tableta ce contine varec, lecitina, otet de mere si vitamina B6. La fel ca in orice regim de slabire, impune ingerarea a cat mai putine calorii, si in acest caz se recomanda cate o tableta de multivitamine si multiminerale la micul dejum si cina, alaturi de un B complex si 1000 mg vitamina C (cu reglare temporala) de doua ori pe zi.

Recomandarile Mindell pentru cura de slabire

* Inainte de a incepe orice regim de slabire, sfatuiti-va mai intai cu medicul dumneavoastra; daca aveti impresia ca acesta nu va intelege, consultati un specialist dietician.
* Daca urmati un regim bazat pe un aport scazut de carbohidrati sau pe eliminarea totala a acestora, feriti-va de bomboanele si gumele de mestecat cu indulcitori sintetici, asa - zise "fara zahar" sau "dietetice", care contin sorbitoli, manitoli ori hexitoli. Acesti ingredienti sunt metabolizati in organism ca si carbohidrati, dar cu viteza mult mai mica.
* Daca urmati o dieta de slabire care permite alcoolul, un pahar de vin inaintea mesei stimuleaza sucurile gastrice si ajuta la digestie.
* Daca beti vin nu uitati ca vinul alb sec are mai putine calorii decat cel rosu.
* Daca obisnuiti sa mancati floricele de porumb in chip de gustare cu continut caloric redus, trebuie sa tineti seama de faptul ca cele preparate in aparatele obisnuite au de doua ori mai multe calorii decat cele pregatite cu ajutorul microundelor, si de doua ori si jumatate mai multe decat floricele prajite manual.
* Daca o reteta de slabire va recomanda o ceasca de smantana fermentata, inlocuiti-o cu iaurt (cu continut redus de grasimi) si veti consuma astfel cu peste 300 calorii mai putin.
* Retineti faptul ca raspunsul natural al organismului la reducerea cantitatii de alimente este sa arda mai putine calorii, si acesta este motivul pentru care, pe termen lung, regimurile de slabire fara exercitii fizice nu dau rezultate.

Feriti-va sa va incredeti in afirmatii de genul:

* Deserturile cu gelatina nu ingrasa;
* Grapefruitul determina pierderi de greutate;
* Fructele nu au calorii;
* Alimentele bogate in proteine nu contin calorii;
* 500 g de carne ingrasa mai putin decat un cartof;
* Painea prajita are mai putine calorii decat cea neprajita;

Suplimente pentru a manca mai mult si a va ingrasa mai putin Top

* Aminoacizii arginina si omitina actioneaza asupra glandei pituitare stimuland secretia de hormoni de crestere care au capacitatea de a intineri metabolismul. In vreme ce alti hormoni incurajeaza stocarea grasimilor in corp, acestia mobilizeaza lipidele, conferindu-va un aspect mai suplu si un nivel energetic ridicat.
* Metabolismul se revigoreaza cel mai bine in timpul somnului, deoarece atunci sunt secretati hormoni de crestere. Suplimentele sunt disponibile sub forma de tablete sau prafuri si au eficienta marita cand sunt luate pe stomacul gol, cu apa sau suc (nu cu proteine). Pentru a slabi, luati doua grama de aminoacizi chiar inainte de culcare.
* Indiferent ce mancati, stati jos si mancati incet (cheltuiti mai multe calorii stand in picioare decat sezand, dar sunteti tentat sa mancati mai mult). De asemenea nu cititi si nu urmariti programul la televizor in timp ce mancati
* In ceea ce priveste vegetalele, alegeti fasolea in locul mazarii (contine 40 calorii mai putin), spanacul in locul amestecului de legume ("economisiti" astfel 35 de calorii) si piureul de cartofi in locul celor prajiti (piureul contine cu 139 calorii mai putin)
* Daca va supravegheati cantitatea de carbohidrati ingerata nu subestimati ceapa: o ceasca de ceapa fiarta contine 18 g de carbohidrati
* Daca socotiti fiecare calorie, tineti seama ca o lingura de lecitina contine 50 de calorii, iar o capsul aproximativ 8.
* Incercati sa postiti o data pe saptamana, sa va limitati doar la a bea apa. Folositi apa de la robinet, cea imbuteliata (nu de la gheata), sau ceaiul de plante cu lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu