marți, 26 ianuarie 2010

Magneziul

Date generale despre magneziu:
Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Se masoara in miligrame. Magneziul este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor. Are un rol important in conversia energetica a glucozei din sange. Cunoscut si ca mineralul "anti-stres". Alcoolicii inregistreaza de obicei un deficit de magneziu. Adultii au nevoie de 250-350 mg zilnic. Pentru femeile gravide si cele care alapteaza dozele necesare sunt 300-355 mg. Corpul omenesc contine aproximativ 21g de magneziu.

Ce poate face magneziul pentru dumneavoastra?
Magneziul are actiune antidepresiva. Contribuie la mentinerea unui sistem cardio-vascular sanatos si preintampina atacurile de inima. Magneziul mentine starea de sanatate a dintilor. Impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari. Magneziul amelioreaza neplacerile cauzate de indigestii. Magneziul in combinatie cu calciul, actioneaza ca un tranchilizant natural.

Afectiuni datorate carentei de magneziu:
Tremuraturi.

Surse naturale de magneziu
Cereale nemacinate, smochine, migdale, nuci, seminte, vegetale de culoare verde inchis, banane.

Suplimente de magneziu
Chelatii de calciu si magneziu cu un raport exact de doua parti calciu la o parte magneziu sunt unul din cele mai indicate suplimente. Disponibil in preparatele de multiminerale si multivitamine. Poate fi procurat sub forma de oxid de magneziu. In mod obisnuit se prezinta in doze de 133,3 mg si se administreaza de patru ori pe zi. Suplimentele de magneziu nu se iau dupa mese deoarece neutralizeaza aciditatea gastrica.

Toxicitate, datorata excesului de magneziu
Cantitati mari de magneziu administrate o lunga perioada de timp se pot dovedi toxice daca aveti probleme cu rinichii sau daca dozele de calciu si fosfor pe care le ingerati sunt crescute.

Inamici ai magneziului
Medicamentele diuretice, alcoolul

Sfaturi legate de adimistrarea magneziului
Daca obisnuiti sa beti regulat alcool, trebuie sa luati suplimente de magneziu. Daca treburile zilnice va extenueaza, probabil ca aveti nevoie de mai mult magneziu. Femeile care folosesc anticonceptionale sau iau estrogeni, indiferent sub ce forma, trebuie sa consume mai multe alimente bogate in magneziu. Daca meniul dumneavoastra include multe cantitati de nuci, seminte si vegetale de culoare verde, probabil ca astfel va este satisfacut necesarul de magneziu; in aceesi situatie se afla si persoanele care consuma apa cu grad ridicat de duritate. Magneziul isi indeplineste cel mai bine rolul in prezenta vitaminei A, a calciului, fosforului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu