joi, 21 ianuarie 2010

Afectiuni si tuburari sexuale

Scurgerile vaginale determina mancarimi si iritatii ale vaginului. De obicei, este o vaginita cu ciuperci, trichomonas vaginalis sau Candida. La femeile peste 60 de ani aceste scurgeri au o cauza hormonala.

Masuri profilactice si de tratament

Scurgerile albe obisnuite se vindeca prin irigatii vaginale cu otet, care refac aciditatca vaginului. Aceste spalaturi vaginale se fac cu o para de cauciuc. Se folosesc 4 linguri de otet la 1 l de apa calda. Tratamentul se face timp de 10 zile, apoi de 2-3 ori pe saptamana.
Mancarimile vaginale fara scurgeri se vindeca prin tamponari cu solutie Burow.
Tratarea paduchilor luati prin contact sexual sau prin contactul cu closet murdar se face razand parul pubian si dand cu praf DTT. O solutie de otet din 2 linguri la ½ l de apa distruge atat ouale, cat si paduchii. Praful DTT, dat de 2-3 ori pe zi, timp de 3 zile, omoara paduchii.
Paduchii de pe lenjerie mor prin fierberea acesteia timp de 20 de minute. Mancarimea de pe scrot si de la radacina coapselor se vindeca prin aplicarea unui unguent cu acid cindecenilic, de 2 ori pe zi, timp de 7 zile. Iritatiile penisului au drept cauza diferite secretii. Se va face o buna toaleta a zonei aflate sub preput (zona unde se produc aceste secretii).
Se poate aplica local si glicerina, cu efect calmant. Mijloacele contraceptive pot determina umflaturi ale penisului, mancarimi sau senzatii de arsura imediat dupa raportul sexual.
In caz de uretrite, cele din afara bolilor venerice, care au un tratament special, se vor bea multe lichide, 2-3 litri de apa minerals sau suc de fructe pe zi, timp de 2-3 zile.
Se recomanda a urina dupa fiecare raport sexual: se elimina astfel de pe peretii uretrei reziduurile bogate in proteine, care reprezinta un mediu propice de dezvoltare a germenilor.
Picatura de secretie, observata pe orificiul uretrei inainte de a urina, se poate datora unei infectii neveneriene. Ea dispare dupa raportul sexual sau daca se beau mai multe lichide. Aceasta se mai numeste si perla diminetii.
In congestia prostatei, bolnavul prezinta o scadere a potentei sexuale, dureri in partea inferioara a spatelui si o stare de oboseala. In aceste situatii se recomanda cateva proceduri terapeutice ce se pot efectua la domiciliu.
Foarte bune sunt baile de sezut cu apa calda la temperatura de 450C, in care se va sta 20-30 de minute, adaugand din cand in cand apa calda pentru a mentine constanta temperatura. Baile de scrot maresc apetitul sexual daca sunt facute timp de 20-30 de secunde cu apa rece.
In caz de infectie a prostatei, care se manifesta cu scadere marcata a potentei sexuale, dureri de spate, senzatie de arsuri la urinare, trebuie consultat medicul care va recomanda un tratament medicamentos, antiinfectios.
Hipertrofia de prostata sau adenomul de prostata este boala in care glanda se mareste in volum si impiedica golirea normala a vezicii urinare. Bolnavii au o dificultate in momentul inceperii urinarii si urineaza mai des, mai ales in cursul noptii. Jetul de urina este slab, iar senzatia ca vezica nu s-a golit complet face pe bolnavi sa mearga cat mai des la toaleta. Cand marimea adenomului blocheaza complet evacuarea urinei, are loc o retentie completa acuta de urina ce necesita consultul de urgenta al medicului pentru efectuarea unui sondaj vezical. Se poate incerca o ameliorare prin inveliri cu prosoape calde si umede pe scrot si pe regiunea perineala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu