marți, 26 ianuarie 2010

Maini, unghii si picioare

Mainile dumneavoastra sunt zilnic supuse unor eforturi si neplaceri deosebite. Detergentii inlatura grasimile naturale, iar apa si vremea rece cauzeaza craparea pielii. Manusile de cauciuc pot fi o solutie, dar daca deja aveti mainile asprite sau ati capatat o dermatita, nu este bine sa le puneti direct pe piele (o pereche de manusi din bumbac pe sub cele de cauciuc vor absorbi transpiratia, prevenind suprainfectarea). Nu presarati amidon de porumb in manusi fiindca poate favoriza cresterea microorganismelor. Daca doriti sa folositi ceva care sa absoarba umezeala, apelati la pudra de talc.

Cat despre unghiile de la maini si picioare, cel mai indicat remediu pentru orice gen de probleme este regimul alimentar. Conceptia conform careia gelatina vindeca unghiile fragile este gresita. Unghiile au nevoie de proteine, insa gelatina este o sursa saraca; pe langa faptul ca doi aminoacizi esentiali lipsesc complet, un altul, glicina, este prezent in cantitati mai mari decat cele necesare. Alimentele bogate in sulf, ca de exemplu galbenusul de ou, nu trebuie sa lipseasca din meniul dumneavoastra, iar ca suplimente se recomanda tablete cu extract deshidratat si degresat de ficat.

Suplimente:

* Multivitamine si multiminerale - o tableta zilnic dupa oricare dintre mese. Asigura sanatatea generala a pielii si cresterea unghiilor.
* Vitamina B complex, 100 mg (reglare temporala) - o tableta pe zi dupa oricare dintre mese. Mareste rezistenta fata de infectiile micotice si este vitala pentru cresterea unghiilor.
* Beta-caroten, 10.000 UI zilnic, dupa oricare dintre mese. Previne exfolierea unghiilor.
* Vitamina E, 100-400 UI, 1-2 tablete zilnic, dimineata si seara. Este necesara pentru eficienta utilizare a vitaminei A.
* Multiminerale chelatizate - o tableta zilnic, dupa oricare dintre mese. Fierul intareste unghiile firiabile, iar zincul indeparteaza petele albe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu