joi, 21 ianuarie 2010

Migrena

Migrena se manifesta prin dureri de cap intense, uneori insuportabile, care incep in regiunea tamplelor sau la ceafa si apoi se localizeaza pe o jumatate a capului, stanga pentru dreptaci si dreapta pentru stangaci. In unele cazuri, durerea poate cuprinde tot capul.
Semnele premonitorii ale aparitiei migrenei sunt: oboseala generala, sensibilitate la zgomot si la lumina, greturi, senzatie de voma, tulburari de echilibru, o paloare in migrena alba sau o congestionare, dupa caz, in migrena rosie.
Cauza directa a migrenei o reprezinta o vasoconstrictie a vaselor intracraniene in prima faza, urmata apoi de o vasodilatatie; in ambele cazuri apare durerea..
Gauze favorizante: alcoolul, abuzul de cafea, ciocolata, alimentatia prea acida, menstruatia, vantul puternic, lumina prea tare, stresul, emotiile puternice si zgomotul.

Masuri profilactice si de tratament

Se recomanda evitarea zgomotului si aerisirea camerei. Cafeaua neagra cu zeama de lamaie are un efect foarte bun, de asemenea, aplicatiile de comprese cu apa rece, desi alte persoane reactioneaza mai bine la caldura. Masajul cu cuburi de gheata pe partea dureroasa, baile cu mustar la picioare si baile progresive la picioare au un efect binefacator.
Sunt indicate cataplasme cu frunze de vita sau varza zdrobite; impachetari cu ceapa si hrean, cataplasme reci cu argila sau cataplasme calde cu cimbrisor; ceaiuri de plante calmante si analgezice: ciubotica cucului, valeriana, coada soricelului, flori de tei, leustean, verbina; frictionari cu ulei de lavanda, rozmarin.
Se va renunta la alcool si tutun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu