marți, 26 ianuarie 2010

Inozitol

Date generale despre inozitol:

Inozitol este solubil in apa, este un alt membru al grupului B complex si un factor lipotropic. Se masoara in miligrame. Prin combinare cu colina formeaza lecitina. Metabolizeaza grasimile si colesterolul. Nu s-au stabilit doze zilnice necesare, dar cantitatea medie pentru un adult este de aproximativ 1 g. Ca si colina, are un rol important in hranirea celulelor cerebrale.

Ce poate face inozitol pentru dumneavoastra?
Inozitol contribuie la scaderea nivelului de colesterol din organism. Inozitol ajuta la mentinerea starii de sanatate a parului impiedicand caderea acestuia. Actioneaza preventiv impotriva eczemelor. Contribuie la redistribuirea grasimilor in organism. Are efect calmant.

Afectiuni datorate carentei de inozitol:
Eczeme

Surse naturale de inozitol
Ficat, drojdie de bere, fasole uscata, creier si inima de vita, pepene galben, grapefruit, stafide, germeni de grau, melasa nerafinata,alune, varza.

Suplimente de inozitol
Ca si in cazul colinei, sase capsule de lecitina pe baza de soia contin cate aproximativ 244 mg inozitol si colina. Disponibil sub forma prafurilor de lecitina care pot fi amestecate in lichide. Majoritatea formulelor de B complex contin aproximativ 100 mg colina si inozitol. Dozele zilnice obisnuite se situeaza intre 250 si 500 mg.

Toxicitate, datorata excesului de inozitol
Nu s-au inregistrat efecte toxice.

Inamici inozitol
Apa, sulfamide, estrogenii, tehnicile de prelucrare alimentara, alcoolul si cafeaua.

Sfaturi legate de adimistrarea inozitol
Luati inozitol impreuna cu colina si celelalte vitamina B. Daca sunteti mare amator de cafea, probabil ca aveti nevoie de inozitol. Daca luati lecitina este recomandat un supliment de calciu chelatinizat pentru a mentine echilibrata balanta intre calciu si fosfor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu