joi, 21 ianuarie 2010

Nisip la rinichi

Esenta de urzici intrebuintata in homeopatie, pe care o recomand cu cea mai mare caldura, trebuie inghitita diluata. Aceasta esenta se gaseste in farmacii, in magazine specializate in alimente naturale bogate in vitamine si in drogherii. Esenta este insotita de indicatii despre modul de intrebuintare.
Cum s-a mentionat in articolul despre coada-calului, baile de sezut cu coada-calului, simultan cu care se bea ceai de coada-calului, inlatura foarte rapid nisipul la rinichi si cel la vezica (micii calculi vezicali), precum si piatra (calculul) la rinichi.
In vechile carti despre plantele medicinale sta scns ca palaria-cucului (numita in limbaj popular si pliscul-cucoarei sau priboi), precum si vioreaua-cu-miros-placut sau strugurii-ursului indeparteaza calculul renal intr-un mod rapid si cert. Continutul inalt de substante tanante al strugurilor-ursului nu este intotdeauna bine suportat de catre unii oameni. Survin atunci varsaturi, greturi, precum si lipsa poftei de mincare. Din aceasta cauza se pot recomanda in tocul strugurilor-ursului si frunze de par cu pere zemoase, de must, care constituie in acest caz un inlocuitor perfect.
Turita-mare cu flori galbene, care creste pe Iinga drumurile forestiere, la liziere, pe pante, dar si in razoare, terenuri necultivate si maluri pietroase de riu, ale carei flori -asemanatoare unui spic galben-auriu - se gasesc din iunie pina in septembrie, da un ceai excelent contra nisipului si pietrei la rinichi, ca si contra afectiunilor legate de calculul biliar. Nu degeaba se numeste aceasta planta in popor ,,Heil aller Welt" (leacul Tntregii lumi) sau ,,Konig aller Krauter" (regele tuturor plantelor). Un amestec a cite 20 grame de turita-mare, osul-iepurelui, traista-ciobanului si frunze de mesteacan inregistreaza performante excelente. Fireste ca plantele se infuzeaza doar si se lasa apoi sa stea 1 minut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu