luni, 25 ianuarie 2010

Macese



Ai permanent mâinile şi picioarele reci, iar durerile de cap, de dinţi sau răceala nu-ţi dau pace? Dacă ai încercat tot felul de tratamente fără nici un rezultat, înseamnă că de vină este frigul. Medicul Libertăţii, dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, te învaţă care sunt principalele probleme de sănătate pe care le provoacă vremea rece şi cum să le tratezi naturist.

Răceala - Iarna, cei mai predispuşi la episoade repetate de răceală sunt copiii şi bătrânii cu imunitate scăzută. În astfel de perioade sunt recomandate măceşele, care conţin o cantitate importantă de vitamina C, sub formă de ceai, muşeţelul (un eficient agent antiinfecţios) sau alţ vera (stimulent al imunităţii şi agent antiinfecţios).

Ceaiul de păducel îmbunătăţeşte circulaţia


A crocianoza şi degerătura - Acrocianoza reprezintă coloraţia vânătă a pielii la nivelul degetelor, cauzată de circulaţia deficitară determinată de frig. Cei mai expuşi la aceste afecţiuni sunt fumătorii, femeile, alpiniştii, precum şi diabeticii. Se recomandă ceaiurile de păducel şi de troscot, care cresc fluxul sangvin şi îmbunătăţesc circulaţia periferică. Mai mult, părţile afectate trebuie încălzite, începând cu o temperatură apropiată de cea a zonei cu probleme, şi mărită, apoi, treptat. Arnica montană, sub formă de unguent, favorizează absorbţia hematomului, e cicatrizantă şi antiseptică în cazul vânătăilor.

Depresia - Stările de tristeţe sau cele în care suntem lipsiţi de vlagă apar foarte frecvent în sezonul rece. Persoanele afectate de depresie plâng uşor, n-au poftă de viaţă sau suferă de tulburări de somn. Se recomandă remediul homeopat Aurum metallicum şi ceaiul de sunătoare.
Durerea de cap - Expunerea la frig poate declanşa adesea dureri de cap foarte puternice, care se manifestă ca o contractură sau ca o crampă, dând senzaţia de strângere la nivelul cefei sau al capului. Remedii eficiente pot fi Aconitum, Dulcamara şi Platina.

Reumatismul - Persoanele suferinde de această boală au dureri şi mai mari când se expun la frig. În afara faptului că trebuie să-şi protejeze zonele sensibile de aerul rece, cei afectaţi îşi pot ameliora problemele cu remediul homeopat Dulcamara şi crema de Arnică.

Nevralgia şi pareza facială - Apar de obicei pe o parte a feţei, sub formă de durere dentară sau maxilară şi se declanşează din cauza frigului sau a curentului. Cei mai predispuşi sunt şoferii, deoarece lasă parţial deschise ferestrele autovehiculelor. Remediile homeopate Hipericum şi Ledum pot fi de ajutor în durerile de tip nevralgic.

Urticaria - Se manifestă prin senzaţie de mâncărime şi apariţie a unor leziuni tranzitorii, roz, la nivelul pielii. Adesea, este cauzată de alergie, însă de vină poate fi şi frigul. Dulcamara e un bun remediu.


Cum eviţi problemele cauzate de frig

Îmbracă-te în funcţie de temperatura exterioară, ca să nu-ţi fie frig;
√ Când stai mai mult timp afară, încearcă să te mişti, ca să mobilizezi circulaţia sangvină şi energiile organismului;
√ Încearcă să reduci stresul, pentru că îţi afectează sistemul imunitar şi te face vulnerabil(ă) în faţa bolilor de sezon;
√ Fă mişcare! Aceasta menţine tonusul organismului şi îl face mai rezistent;
√ Dacă eşti predispus(ă) la depresie sau anxietate, nu sta singur(ă). Încearcă să ieşi din casă, să te întâlneşti cu rude sau cu prieteni, pentru a-ţi ridica moralul;
√ Renunţă la tutun! Fumatul blochează circulaţia sangvină şi reduce capacitatea plămânilor de a absorbi oxigen;
√ Mănâncă multe legume verzi şi fructe proaspete şi nu renunţa la orele de odihnă;
√ Apelează la acupunctură pentru deblocarea canalelor energetice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu