marți, 26 ianuarie 2010

Fumatul

* Tigarile
O singura tigara distruge intre 25 si 100 mg de vitamina C!
* Laptele
Laptele care contine si vitamina D sintetica (adica aproape tot laptele pasteurizat ce se gaseste in magazine) risca sa priveze organismul de cantitatea necesara de magneziu!
* Orasele aglomerate
Locuitorii oraselor industrializate si aglomerate sufera de carenta vitaminei D din cauza smogului ce absoarbe razele ultraviolete ale soarelui.

* Alcoolul
Consumarea zilnica de bauturi alcoolice poate determina scaderea drastica a nivelului de vitamine B1, B6 si acid folic!
* Calciul
18% din femeile americane sufera de hipocalcemie!
* Anticonceptionale
Zece milioane de americane folosesc anticonceptionale orale fara a stii ca acestea pot cauza carenta vitaminelor B6, B12, C si deficit de acid folic!
* Sanatatea
In ceea ce priveste starea de sanatate, barbatii americani se situeaza pe locul 13 in lume, iar femeile pe locul 6!
* Alimentatia copiilor
Copii au nevoie de o data si jumatate, pana la de doua ori mai multe proteine pe kilogram corp decat adultii, iar nou-nascutii chiar de trei ori mai mult!
* Vitaminele C si E
Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit ca vitaminele C, E si anumiti compusi chimici numiti indoli, ce se gasesc in varza obisnuita, in cea de Bruxelles si in alte leguminoase inrudite din familia cruciferelor, au o puternica si aparent sigura actiune inhibitoare asupra anumitor produse cancerigene!
* Vitamina B1
Vitamina B1 ajuta la prevenirea senzatiei de rau de mare sau de avion!
* Vitamina B6
Daca dieta dumneavoastra zilnica este bogata in proteine, atunci aveti nevoie de cantitati suplimentare de vitamina B6!
* Ceapa si usturoiul
Ceapa, usturoiul, ridichile si prazul contin un antibiotic natural numit alicina care este capabil sa distruga germenii patogeni fara a elimina totodata si flora microbiana necesara bunei functionari a organismului omenesc
* Aspirina
Aspirina poate tripla viteza de eliminare a vitaminei C din corpul dvs.
* Colorantii sintetici
Consumarea frecventa a alimentelor ce contin arome si coloranti sintetici precum si alti aditivi alimentari diminueaza activitatea si eficacitatea sistemului imunitar
* Alunele neprajite
Alunele neprajite contin anumiti inhibitori enzimatici care ingreuneaza digestia proteinelor! Top
* Taratele
Taratele NU sunt un aliment complet si echilibrat!
* Pastele fainoase
Pastele fainoase ambalate in celofan transparent isi pierd in timp elementele nutritive!
* Aditivii
Aditivii folositi pentru dedurizarea apei potabile duc la cresterea periculoasa a nivelului de saruri din organism!
* Gura si esofagul
Un ingredient principal folosit la fabricarea margarinei, o grasime vegetala hidrolizata, poate fi mai nesanatosa chiar decat grasimile saturate!
* Murele, afinele, varza rosie
Murele, afinele si varza rosie sunt mai sanatoase daca le consumati gatite!
* Agent anticancerigen
Ceapa, conopida si strugurii rosii contin cantitati importante dintr-un nou-descoperit agent anticancerigen -quercitina- despre care cercetatorii de la University of California au demonstrat ca poate distruge celulele canceroase inainte ca ele sa se inmulteasca formand tumori!
* Uleiul de masline
Uleiul de masline este unul din cei mai buni agenti naturali de prevenire si combatere a bolilor de inima!
* Excesul de sodiu
Cel mai simplu si mai usor mod de a scapa de excesul de sodiu din organism este ingurgitarea zilnica a cate sase pana la opt pahare de apa ce nu contin saruri. Top
* Pasta de dinti
Se pare ca exista o legatura intre paste de dinti (datorita abrazivilor sai cristalini, a agentilor de spumare si a celorlalti aditivi) si anumite deficiente intestinale cum ar fi colita ulceroasa, boala lui Chrohn si sindromul de iritabilitate intestinala. Este recomandabil sa va clatiti bine gura dupa spalarea dintilor si sa evitati pe cat posibil sa inghititi pasta de dinti!
* Fumatul
Fumatul poate reduce speranta de viata nu numai cu sapte ani, cum a afirmat American Cancer Society. Studii recente au aratat ca aceasta reducere ajunge la 18 ani!
* Mineralul bor
Mineralul numit bor (prezent in mere, struguri, must si stafide) este capabil sa impiedice in buna masura decalcifierea oaselor intalnita la femei dupa menopauza. De asemenea, borul ajuta la mentinerea nivelului de estrogeni in sange la femeile carora li se administreaza terapii de inlocuire a estrogenilor.
* Cafeaua
Evitand cafeaua puteti evita producerea unui cancer de esofag. Taninul continut in ceai si in cafea este un potential agent cancerigen. Proteinele din lapte pot neutraliza acest tanin impiedicand absortia lui in organism.
* Morcovii
Morcovii impiedica formarea depozitelor pe pereti arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroza. Un morcov mare mancat zilnic va aduce un aport de 11.000 de vitamina A din beta-caroten !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu