marți, 26 ianuarie 2010

Totul despre vitamine - Acid para-aminobenzoic (APAB)

Date generale despre acidul para-aminobenzoic:

Acidul para-aminobenzoic APAB este solubil in apa; unul dintre cei mai noi membri ai familiei B complex. Se masoara in miligrame. Poate fi sintetizat de catre organismul uman. Nu s-au stabilit doze necesare zilnice. Contribuie la formarea acidului folic; este un factor important in utilizarea proteinelor. Contribuie la asimilarea, si deci utilizarea eficienta a acidului pantotenic.


Ce poate face acidul para-aminobenzoic pentru dumneavoastra?
Acidul para-aminobenzoic APAB sub forma de alifie, poate proteja impotriva arsurilor solare. Acidul para-aminobenzoic APAB reduce suferintele cauzate de arsuri. Acidul para-aminobenzoic APAB mentine pielea sanatoasa si catifelata. Actioneaza preventiv impotriva formarii ridurilor. Acidul para-aminobenzoic APAB ajuta la mentinerea culorii naturale a parului dumneavoastra.

Afectiuni datorate carentei de acid para-aminobenzoic APAB:
Eczeme

Surse naturale de acid para-aminobenzoic APAB
Ficat, drojdie de bere, rinichi, cereale integrale, orez, tarate, germeni de grau, melasa.

Suplimente de acid para-aminobenzoic APAB
Doze cuprinse intre 30 si 100 mg sunt in mod obisnuit incluse in formulele B complex si multivitamine. Acidul para-aminobenzoic este disponibil si ca atare, atat in comprimate clasice cat si in varianta cu reglare temporala. Dozele prescrise in mod obisnuit se situeaza intre 30 si 100 mg luate de trei ori pe zi.

Toxicitate, datorata excesului de acid para-aminobenzoic APAB
Nu se cunosc efecte toxice ale APAB, dar tratamentul prelungit cu doze mari nu este recomandabil. Simptomele ce indica un exces de acid para-aminobenzoic sunt greata si varsaturile.

Inamici ai acidului para-aminobenzoic APAB
Apa, sulfamidele, tehnicile de prelucrare alimentara, alcoolul, estrogenii.

Sfaturi legate de adimistrarea acidului para-aminobenzoic APAB
Unii oameni sustin ca acidul folic in combinatie cu APAB poate readuce parul incaruntit la culoarea naturala. 1 g APAB timp de o saptamana (preferat comprimate cu reglare temporala) este regimul indicat in acest scop. Daca sunteti predispus la arsuri solare, folositi un unguent protector pe baza de acid para-aminobenzoic. Se mai poate folosi si pentru prevenirea ridurilor.

Vitamina T
Vitamina B o vitamina foarte putin cunoscuta; contribuie la coagularea sangelui si formarea cheagurilor. Datorita acestor atribute, are un rol important in prevenirea anumitor forme de anemie si hemofilie. Nu s-au stabilit doze necesare si nu exista suplimente pe piata. Se gaseste in semintele de susan si in galbenusul de ou. Nu se cunosc efecte toxice ale vitaminei T.

Vitamina U
Vitamina U este chiar mai putin cunoscuta decat vitamina T. Detine un rol important in vindecarea ulcerului. Se gaseste in varza cruda si nu se cunosc efecte toxice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu