marți, 26 ianuarie 2010

Apa

Date generale despre apa:
Apa este cel mai important element nutritiv pentru organismul uman. Jumatate pana la patru cincimi din greutatea trupului nostru este constituita din apa. Un om poate supravietui saptamani intregi fara hrana, insa numai cateva zile in lipsa apei. Apa este principalul solvent pentru toti produsii de digestie, fiind esentiala pentru eliminarea reziduurilor si toxinelor din corp. Nu exista doze stabilite, dat fiind faptul ca pierderile variaza in functie de clima, situatie specifica si individ, dar in general sase pahare de apa zilnic sunt considerate necesare si suficiente pentru o buna stare de sanatate a organismului. Mamele care alapteaza au nevoi crescute de apa datorita cantitatii eliminate prin lapte. Are rolul de a regla temperatura corpului.

Ce poate face apa pentru dumneavoastra?
Apa mentine in activitate toate functiile organice. Ajuta la succesul regimurilor de slabire prin scaderea apetitului. Contribuie la prevenirea constipatiei.

Afectiuni datorate carentei de apa:
Deshidratare.

Surse naturale de apa
Apa potabila, sucuri, fructe si legume.

Suplimente de apa
Toate lichidele potabile pot satisface necesitatile noastre zilnice de apa.

Toxicitate, datorata excesului de apa
Nu se cunosc efect toxice, dar ingerarea a doi litri de apa in decurs de o ora poate fi periculoasa pentru un adult. Pentru un copil ar fi mortala.

Sfaturi legate de adimistrarea apei
Celor care tin regim de slabire li se recomanda sa bea sase pana la opt pahare de apa zilnic, cu o jumatate de ora inainte de masa. Daca aveti o stare febrila, nu uitati ca trebuie sa beti cantitati mari de apa pentru a preveni deshidratarea si pentru a elimina rezidurile organice. Nu beti apa de la robinetul de apa calda; fierbinte, apa dizolva o cantitate mare de plumb de pe conducta de apa rece. Iar dimineata aveti grija sa lasati cateva minute apa sa curga inainte de a bea pentru a indeparta acumularile de plumb de peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu