joi, 21 ianuarie 2010

Reumatism

Pentru articulatii rosii si umflate se poate lua aspirina, articulatiile bolnave trebuind sa fie in repaus total. Pentru caldura locala, se poate folosi o flanela calda.
In situatia in care degetele sunt dureroase si umflate, se poate aplica o baie cu parafina; acelasi procedeu se poate folosi atunci cand avem brate, solduri si genunchi care dor.
Pentru gat intepenit (torticolis), se incearca intinderile insotite de miscari de rotatie.
In cazurile in care coatele, articulatiile, gleznele si degetele de la picioare sunt intepenite, se recurge la bai alternate si la impachetari cu parafina.
In nevrite si nevralgii, se administreaza vitamlna B si unguentul Wintergreen, pe baza de salicilat de metil. In cazul articulatiilor inflamate si congestionate (rosii), se administreaza doze de aspirina care au efect hormonal. Aceasta stimuleaza hormonul ACTH al hipofizei, care la randul lui stimuleaza producerea de cortizon catre glanda suprarenala, cu rol benefic in inflamatie.
Durerile articulare apar adesea din cauza unei carente de cruditati: varza, conopida si cereale. Dupa 40 de ani, inrosirea si durerile articulatiilor sunt provocate mai des de guta. Este mai frecventa la articulatia de la baza degetului mare al piciorului. in aceste cazuri, se vor evita in alimentatie organele animale, fasolea uscata, supele si sosurile.
Repausul fizic este un mijloc eficace in combaterea bolilor articulare. Repausul complet este absolut recomandat in cazurile febrile si de slabiciune generala.
Se recomanda, cu efect bun, miscarile articulatiei suferimde, intr-o cada cu apa calda.
Pentru durerile coloanei vertebrale, se recomanda a dormi pe un pat tare.
Baile de parafina sunt recomandate in artritele degetelor, in dureri in brate, la solduri sau genunchi.
Se recomanda in aceste cazuri si frectiile locale cu salicilat de metil, in amestec cu camfor si cu unguent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu