joi, 28 ianuarie 2010

BRADUL ne vindeca de multe boli

A doua viata a pomului de Craciun
Ma intristeaza tabloul pe care-l vad zilnic dupa sarbatori. Peste tot - pe strada, pe dupa blocuri, langa tomberoane, gasim braduti sau brazi falnici aruncati dupa ce si-au facut datoria de pomi de Craciun. Sa le oferim o a doua sansa: bradul ne poate vindeca de multe probleme, uneori mai bine decat medicamentele compensate. Toate partile lui au calitati terapeutice.
Acele de brad sau de pin se curata de pe crengi (cand pomul e uscat, procedeul e foarte usor), se pastreaza in pungi de plastic, in congelator sau pe balcon, si se folosesc pentru diverse tratamente.
Din crengute de brad si varfuri de pin se prepara o fiertura care se foloseste nu numai in caz de boala, ci si pentru intarirea organismului si cresterea imunitatii. Spalati bine si taiati marunt 3 crengute tinere (varfuri) de pin si 6-8 crengute de brad de lungimea palmei. Turnati peste ele 3 litri de apa de izvor (sau plata). Se pune vasul pe foc si se acopera bine. Se urmareste cu atentie momentul cand apa incepe sa clocoteasca si se lasa, din acest moment, strict o ora si 40 minute la foc mic. Apoi se acopera vasul pana a doua zi. Se repeta fierberea in acelasi mod, o ora si 40 minute, a doua si a treia zi. In total trebuie sa fiarba exact 5 ore. Dupa ce se raceste, decoctul se toarna in sticle si se pastreaza in frigider. Tratamentul se face in zilele cu luna plina. Adultii sa bea cate un pahar de patru ori pe zi, la 30 minute dupa masa, iar copiii cate 1/2 de pahar. Se foloseste dupa schema urmatoare: 14 zile tratament, 7 zile pauza. Se repeta de trei ori. Daca bolnavul este operat in zona abdomenului, se bea numai jumatate din doza propusa.
Tratamentul cu crengute de brad da rezultate in afectiuni ale tractului digestiv, ficat, rinichi, curata uretra. Este foarte indicat pentru bolnavii cu stenocardie, infarct miocardic, tuberculoza, avitaminoza, constipatie, dupa interventii chirurgicale. Extern: frecand pielea capului cu decoct de brad, putem sa inlaturam matreata. Prin clatirea gurii, se inlatura mirosul urat.
Ace de brad, macese si ceapa. Inca o reteta universala cu efecte pozitive! Se taie marunt doua pahare de ace de brad, se amesteca cu un pahar de fructe de maces si un pahar de coji de ceapa. Amestecul se fierbe in 3 litri de apa, timp de 10 minute, se raceste si se strecoara. Peste amestecul de plante se mai toarna 1,5-2 litri apa si se mai fierbe o data, se strecoara si se amesteca ambele fierturi. Se beau cate 2-3 pahare pe zi, in loc de sucuri colorate cu E-uri, pentru cresterea imunitatii, vitaminizarea organismului in caz de raceala si amenoree.

Alte tratamente cu brad

Insomnie: un buchet din crengi de brad se pune intr-o vaza cu apa, langa pat.

O alta modalitate: se confectioneaza o pernuta mica (10-15 cm) care se umple cu ace de brad, 2-3 crengute de menta, 3-4 flori de hamei, de levantica sau de musetel si cateva petale de trandafir. Inainte de culcare, se pune pernuta langa perna pe care dormim.
Dureri in articulatii: un kilogram de crengute de brad taiate marunt se fierb in 4-5 l de apa, 30 minute, se infuzeaza cu vasul acoperit timp de 12 ore, se strecoara si se toarna in cada, peste apa calda (seara cu 15-20 minute inainte de culcare).

O lingura de ace tocate se pun in 150 ml apa, se aduc pana la punctul de fierbere, se lasa pe foc 20 minute si se strecoara. O bucatica de tesatura de lana se inmoaie in fiertura, se stoarce putin, se aplica pe articulatia bolnava si se mentine 30 minute. Procedeul se repeta timp de 21 de zile.

Acele de brad sau de pin tocate se presara pe vata, in strat cat mai gros, se aplica pe articulatiile bolnave, inainte de culcare, de 3-4 ori pe saptamana.

Un pahar (250 ml) de tuica tare sau alcool se combina cu 3 linguri de ace de pin sau de brad tocate, 2 linguri de sare, o lingura coaja de lamaie rasa, 10 picaturi de iod, o lingura rasina de pin. Se amesteca bine, pana se dizolva sarea. Solutia obtinuta se foloseste pentru frectii.
Bronsita, raceala. 5 linguri de ace de brad sau de pin tocate se infuzeaza timp de trei ore in 500 ml apa clocotita (intr-un termos) si se strecoara. Se adauga 300 g zahar si se fierbe la foc mic. Se consuma cate o lingura de 5 ori pe zi.

Peste acele tocate se toarna apa clocotita pana se acopera, se lasa sub capac 30 de minute si se strecoara. Din 3-4 straturi de tifon se confectioneaza un plic, se umple cu ace calde si se aplica pe gat si piept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu