marți, 26 ianuarie 2010

Vitamine necesare parului

Sampoanele si balsamurile nu sunt eficiente pentru a avea un par sanatos; nutritia eficienta joaca un rol deosebit de important in mentinerea supletei si stralucirii parului. Spre deosebire de piele, parul nu are capacitatea de a se autoreface, insa dumneavoastra puteti asigura cresterea unui par nou, mai sanatos. Primul lucru pe care il aveti de facut este sa va examinati cu atentie dieta zilnica. Sunt prezente: drojdia, pestele, germenii de grau si ficatul? Asa ar trebui. Vitaminele si mineralele continute in aceste alimente sunt necesare parului dumneavoastra - ca si un bun masaj al pielii capului, sampoane imbogatite in proteine, cu un pH echilibrat si suplimente vitaminice.

Suplimente:

* Multivitamine si multiminerale - o tableta pe zi dupa oricare dintre mese. Sunt importante pentru starea generala a parului.
* Vitamina B complex, 100 mg (reglare temporala) - o tableta dupa oricare dintre mese. Vitaminele B sunt esentiale pentru cresterea parului. Acidul pantotenic, acidul folic si acidul para-aminobenzoic ajuta la restabilirea culorii naturale a parului incaruntit.
* Beta-caroten, 10.000 UI, 1-2 tablete zilnic, timp de cinci zile pe saptamana, dimineata si seara. Conlucreaza cu vitaminele B pentru a reda stralucire parului. Cistena, 1g zilnic, intre mese - cu suc de fructe. Contribuie la mentinerea unui par stralucitor.
* Multiminerale chelatizate - o tableta zilnic la micul dejun. Minerale ca siliciul, sulful, iodul, fierul previn caderera parului.
* Nu uitati ca pentru a pastra vitamina A in organism si o eficienta utilizare a ei, aveti nevoie de cativa acizi grasi, vitamine B si colina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu