marți, 26 ianuarie 2010

Vitamina F

Date generale despre vitamina F:

Vitamina F este solubila in grasimi; este constituita din acizi grasi nesaturati obtinuti de organism din produsele alimentare. Se masoara in miligrame. Grasimile nesaturate ajuta la arderea celor saturate daca raportul intre ele este de doi la unu. 12 lingurite cu seminte de floare-soarelui pot furniza ratia completa de vitamina F pentru o zi intreaga. Daca acidul linoleic este prezent in cantitate suficienta, ceilalti doi acizi grasi pot fi sintetizati in organism. Consumul ridicat de carbohidrati determina cresterea necesarului de vitamina F.

Ce poate face vitamina F pentru dumneavoastra?
Vitamina F preintampina formarea depunerilor de colesterol in interiorul arterelor. Vitamina F asigura sanatatea pielii si a parului. Vitamina F asigura un oarecare grad de protectie impotriva efectelor negative ale razelor X. Vitamina F contribuie la dezvoltarea si bunastarea generala a organismului prin influentarea activitatii glandulare si capacitatea de disponibilizare a calciului catre celule. Vitamina F combate afectiunile cardiace. Vitamina F ajuta la scaderea greutatii corporale prin arderea grasimilor saturate.

Afectiuni datorate carentei de vitamina F:
Eczeme si acnee

Surse naturale de vitamina F
Uleiuri vegetale - din germeni de grau, seminte de in, sofran, soia si alune, seminte de floare-soarelui, nuci, migdale, avocado.

Suplimente de vitamina F
Disponibil in capsule cu 100-150 mg substanta activa.

Toxicitate, datorata excesului de vitamina F
Nu se cunosc efecte toxice, dar excesul poate determina cresterea in greutate.

Inamici ai vitaminei F
Grasimi saturate, caldura si oxigenul.

Sfaturi legate de adimistrarea vitaminei F
Pentru o mai buna absorbtie a vitaminei F, luati-o la orele de masa impreuna cu vitamina E. Daca sunteti un mare consumator de carbonati, atunci aveti nevoie de cantitati sporite de vitamina F. Persoanele predispuse la depuneri de colesterol trebuie sa ia doze corespunzatoare de vitamina F. Majoritatea sortimentelor de nuci sunt surse bogate de acizi grasi nesaturati. Evitati regimurile alimentare bogate in grasimi saturate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu