joi, 28 ianuarie 2010

VARZA

Se stie prea bine ca foile de varza strivite si aplicate extern produc o serie de vindecari remarcabile. Remediul este recunoscut si de medicina clasica, fiind verificat in urma multor cercetari.
Leacuri populare
Mai eficienta decat frunzele verzei este insa alifia de varza, pentru ca ea patrunde mult mai usor in interiorul organismului, mai ales daca in acest unguent se pune putin alcool sau tinctura de planta. Din experienta proprie am constatat ca durerea cedeaza la 15 minute dupa aplicare, chiar daca este o durere vie. Prepararea nu necesita nici cunostinte si nici utilaje speciale. Alifia se poate face acasa, extrem de simplu. Reteta
Ingrediente: 50 ml suc de varza cruda (cam 3-4 linguri), 200g untura de porc (sau lanolina de la farmacie), 1 lingurita de ceara de albine de la Apicola, 10 ml ulei (1 lingura) de germeni de porumb sau de palmier, 10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade (sau aceeasi cantitate de tincturi din plante - 3 lingurite), o lingurita de miere de albine.
Preparare: Se pune la incalzit intr-un vas emailat untura (sau lanolina) si ceara de albine, se lasa sa se topeasca, se amesteca si se adauga uleiul. Se incalzeste totul pana la 60 de grade. Separat, se incalzeste sucul de varza cruda, la aceeasi temperatura, si se adauga mierea de albine si alcoolul rafinat sau tinctura din plante. Se amesteca bine totul. Se ia de pe foc vasul in care s-a incalzit untura si uleiul si se toarna foarte incet peste amestecul de suc de varza, miere si alcool. Se amesteca incet, pana se raceste. Alifia astfel obtinuta trebuie pusa in borcanele. Desi preparatul nu se strica 2-3 luni, nu este indicat sa faceti o cantitate mai mare. Cine doreste la sfarsit poate adauga o anumita aroma: esenta de pin, esenta de levantica, esenta de trandafir, esenta de iasomie (se pun cate 10 picaturi care imprima un miros placut preparatului. Este indicat sa se foloseasca in special pentru copii). Daca preparatul se face cu lanolina, nu se rancezeste asa de repede si se poate pastra o perioada mai lunga de timp.
Atentie! Tincturile de plante trebuie alese in functie de tipul afectiunii pe care o tratam.
Zonele afectate sau dureroase se ung cu alifia aceasta, iar locul respectiv este legat apoi cu o bucata de panza curata. Efectul benefic se constata cam in doua ore de la aplicare. Este necesar sa se repete de 2-3 ori pe zi.

La ce foloseste alifia

Este un cicatrizant foarte bun, in afectiuni ale pielii. Se aplica in strat subtire, de 2-3 ori pe zi, dupa ce in prealabil zona respectiva a fost spalata.
Pentru calmarea durerilor - intra mult mai rapid in piele si poate contribui la diminuarea durerilor. In artroze, dureri reumatice sau de alta natura.
Pentru diminuarea tumorilor sau in cancerele pielii, se foloseste alifia preparata cu tinctura de arnica sau rostopasca. Se aplica local, in strat subtire, apoi, daca este cazul, se poate pansa. Mai inainte se spala locul bolnav cu ceai cald de rostopasca sau brusture.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu