marți, 19 ianuarie 2010

BATATURILE SI CALOZITATILE PICIOARELOR

BATATURILE SI
CALOZITATILE PICIOARELOR

Masuri profilactice si de tratament
Acestea se combat prin bai calde (20 de minute). Se sterilizeaza pielea cu alcool si se taie batatura cu o lama de ras dezinfectata, de la periferie spre centru, avand lama paralela cu pielea.
Bataturile se pot preveni, evitand apasarea pe laba piciorului, prin incaltaminte lejera sau captusita cu pasla, care sa corespunda atat lungimii piciorului, cat si latimii lui, locurile sa nu fie tocite intr-o parte, iar interiorul incaltamintei sa nu prezinte incretituri. Captusirea cu pasla este un bun mijloc de prevenire a bataturilor, rolul acesteia fiind acela de a face ca greutatea sa fie raspandita pe alte parti ale piciorului dureros si nu de a proteja locul dureros ca atare. Basicile provocate de o incaltaminte noua se pot trata cu o banda de leucoplast aplicata pe o compresa de tifon, dupa ce in prealabil a fost spalata cu apa si sapun pielea in locul respectiv. Banda de leucoplast, ce acopera basicile, se sprijina pe tesutul sanatos si trebuie lasata timp de 5 zile.
Daca basica s-a spart inainte de a putea aplica banda de leucoplast, se poate face un pansament cu o alifie antiseptica care se lasa timp de 4-5 zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu