joi, 21 ianuarie 2010

Astma

ASTM

Aceasta boala se datoreaza unei sensibilizari a mucoasei bronsice fata de anumiti agenti externi. Criza de astm se manifesta printr-o nevoie acuta de aer, respiratie suierata, buze vinete, extremitati reci, transpiratie abundenta, tuse seaca si violenta, expectoratie groasa. In general, se disting patru forme de astm. Cea mai frecventa este astmul alergic, care poate aparea ca raspuns alergic la polen, praf, mucegai, par de pisica sau cal, vopsele, faina, medicamente, produsc chimice. O alta forma o reprezinta astmul nervos, datorita stresului, apoi astmul bronsic datorat unei ingustari a lumenului bronsiolelor si unei secretii excesive a mucoaselor. Astmul cardiac apare in stenoza mitrala cu insuficienta cordului drept.

Masuri profilactice si de tratament
Se va evita prezenta unei pisici in casa. Se reduce sau chiar se interzice fumatul, zaharul si produsele lactate vor fi, de asemenea, reduse. Se recomanda exercitii fizice, zilnic.
Rezistenta organismului va putea fi marita prin bai alternate la picioare, bai progresive, spalari reci: frecati cu peria sau cu prosopul uscat.
Se recomanda a se schimba clima: aerul de munte si expunerea la soare dau rezultate bune.
Cataplasmele cu mustar se vor combina cu argila pe piept si pe spate; siropul de podbal, hreanul ras amestecat cu miere duc la ameliorarea marcanta a simptomelor bolii. Un efect bun il are consumul apei si al usturoiului. Dintre ceaiurile de plante se recomanda: iarba de mare, roua cerului, plamanarica, florile de tei, cimbrisorul, feniculul, patlagina, coada soricelului iar ca uleiuri esentiale: 2-3 picaturi de ulei de salvie in amestec cu miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu