joi, 21 ianuarie 2010

Alergii

IRITATIILE PIELII. ALERGIILE

Masuri profilactice si de tratament
In cazul in care pielea transpira si se acopera de basici, se folosesc bai calmante: 2 lingurite de solutie Burow, la 1/2 l de apa, sau o solutie de acid boric, o jumatate de lingurita de praf la 1/2 l de apa; se mai poate folosi 1 lingurita de sare de bucatarie la ½ l de apa sau de lapte.
Dermatilele de orice fel se vindeca cu ajutorul bailor cu faina de ovaz. Aceasta se introduce in saculete din tifon in cada de baie.
Mancarimea de pe pielea capului se trateaza cu spalaturi cu oua crude. In cazul aparitiei unui furuncul, se folosesc bai calde sau infasurari cu prosoape umede si calde.
Furunculul se deschide cu un ac de cusut flambat, trecandu-1 de mai multe ori peste o flacara. Lasand acul sa se raceasca, fara a-1 atinge de ceva, se strapunge pielea la locul de maxima fluctuenta; nu este permis sa se stoarca pielea. Puroiul va iesi, continuand cu baile calde, apoi se aplica un pansament.
Un unguent de mercur cu 5% amoniac este foarte eficace in furunculele localizate sub brat.
Infectiile din jurul unghiei unui deget se pot trata cu bai calde.
Micozele interdigitale se trateaza prin bai cu hipermanganat de potasiu, in concentrate de 5%, si se va avea grija sa se dezinfecteze ciorapii prin fierbere.
In eruptiile cu basici, se foloseste tinctura de smirna sau unguente cu cortizon.
In cazul intepaturilor de albine, trebuie scoase resturile acului cu un cutit, pentru a nu se zdrobi saculetul cu otrava de la extremitatile acului, care ar determina reactii alergice severe.
Amoniacul neutralizeaza acidul formic din intepaturile de albine si de furnici.
Intepaturile de tantar se trateaza cu lotiuni ce contin antihistaminice sau cu pasta obtinuta din apa si bicarbonat de sodiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu