joi, 4 februarie 2010

Ridichea neagra

Ridichea neagra, leacul uitat al sezonului rece
publicat pe 3 Februarie 2010
Este o leguma pe care, nu de putine ori, o tratam cu indiferenta si uitare. Consumul de ridiche neagra creste insa imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor. Si pentru frumusete, ridichea neagra face minuni. Gratie continutului de sulf, contribuie la combaterea acneei, iar mastile cu ridiche neagra curata excelent tenul, avand totodata un efect purifiant.

Si pentru frumusete, ridichea neagra poate face minuni. Gratie continutului de sulf, contribuie la combaterea acneei si a cosurilor, iar mastile cu ridiche neagra curata excelent tenul, avand totodata un efect purifiant. Se da prin razatoare o ridiche neagra curatata de coaja sau se sfarama cu ajutorul blenderului. Ulterior, se strecoara de suc pana cand se obtine un piure omogen care se aplica incalzit pe suprafetele de piele cu probleme si nu numai. Pret de 20 de minute se lasa sa actioneze pe suprafata tenului, dupa care se indeparteaza cu apa. Cu ajutorul unui disc demachiant, se tamponeaza obrazul cu zeama proaspata de ridiche neagra. Dupa alte 10 minute, se clateste obrazul cu apa minerala dezacidulata.

Trebuie mentionate si unele restictii ale consumului acestei legume. Din cauza goitrogenilor pe care ridichea neagra ii contine, persoanele cu afectiune ale glandei tiroide ar trebui sa evite consumul acestei legume. Consumata prea des, ridichea poate provoca meteorism, dureri hepatice, balonari, o respiratie nu tocmai placuta sau accelereaza procesul de secretie salivara. Ridichea nu este indicata nici persoanelor suferind de gastrita hiperacida.

Tot despre ridichea neagra se spune ca ar fi un afrodiziac deosebit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu